Junts i juntes per guanyar Barcelona

Davant d’algunes informacions aparegudes, voldria traslladar-vos algunes reflexions:

Iniciativa per Catalunya Verds som una força municipalista que sempre ha fet seva la crida de “pensa globalment i actua localment.” En una crisi sistèmica com la que vivim, que no només ha fet saltar pels aires el pacte social i els drets aconseguits en anys de lluita sinó que també ha trencat la confiança de la majoria de la ciutadania en les institucions, és fonamental que els ajuntaments esdevinguin instruments útils de lluita contra les desigualtats, així com trinxeres de defensa dels drets, les llibertats i els serveis públics.

Estem en un moment transcendental a Europa, Espanya, Catalunya i Barcelona. La nostra organització, com en d’altres moments de la nostra història, ha donat un salt endavant, com vàrem decidir a l’Assemblea de Barcelona el juliol de 2013, oferint el nostre capital polític i organitzatiu per construir una alternativa que disputi la majoria institucional a la dreta. ICV som una força inconformista i amb vocació de transformació social i avui aquesta només és possible des de la suma i la confluència amb aquelles organitzacions i moviments que compartim aquest objectiu de canvi profund.

La nostra aposta és que avui és imprescindible que els homes i les dones d’esquerres sumem i posem les nostres habilitats i diversitat d’experiències en benefici del col·lectiu i remem junts i juntes davant uns governs que des de Barcelona fins a Europa estan segrestant la democràcia, multiplicant les desigualtats i privatitzant els serveis públics en benefici d’uns pocs. Avui no ens hi juguem només unes majories a les institucions, sinó que avui està en joc la mateixa democràcia i l’esperança de molta gent.

Un projecte comú on els moviments socials i les organitzacions que treballem per una Barcelona més justa, inclusiva i democràtica caminem plegades és imprescindible per començar el canvi. ICV volem aportar a aquesta il·lusió col·lectiva tota la nostra experiència com a partit de lluita i de govern i, sobretot, el nostre principal patrimoni: el conjunt de la nostra militància, que fa que avui la nostra organització sigui un projecte dinàmic, obert, amb capacitat de treballar en equip.  Per fer fora la dreta i canviar a fons les polítiques i la política és imprescindible aprofitar les sinergies i la intel·ligència col·lectiva per al treball quotidià a l’Ajuntament. ICV volem formar part del canvi i per això hem de posar la nostra experiència, capacitat de treball, energia, coneixements i sensibilitat per remar per un nou projecte de transformació a la ciutat.

Fa 15 anys que vaig començar a militar a ICV Barcelona, al barri de Sant Andreu, on avui continuo vivint. Des de Joves d’Esquerra Verda de Barcelona vaig aprendre que la política local té un gran potencial transformador i que en la gestió de proximitat es concreten els valors dels grans debats de l’esquerra. Recordo que una les primeres tasques en les que em vaig involucrar fou la participació en l’Agenda 21 de Barcelona des de la perspectiva juvenil, un dels llegats que ICV, i del llavors professor Ricard Gomà, ha deixat a la ciutat. Poc després vaig poder fer de consellera de Dones i Cooperació del districte, on vaig tenir la primera oportunitat de veure l’ajuntament i la gestió municipal des de dins.

Em fa especial il·lusió el moment actual en el que ens trobem com a organització. Tenim molt reptes per endavant i el context és complex però estic convençuda que la nostra organització, com ho ha fet fins ara, estarà a l’alçada del que necessita la ciutat. El nostre objectiu fonamental és guanyar Barcelona per fer front a l’atur i a les desigualtats, combatre la “Barcelona en venda” de Trias i rescatar la ciutat per a la seva gent retornant també la il·lusió de viure a Barcelona. I és per això que m’agradaria posar la meva experiència personal i les meves capacitats al servei d’ICV i del projecte comú. Em fa especial il·lusió poder ser, en cas que així es decideixi en el procés d'elaboració d'equips,  una peça més d'aquest  projecte esperançador i tranformador de Barcelona en Comú. Conscient que avui la clau de l’èxit no són els lideratges personalistes sinó l’elaboració d’equips capaços de gestionar i teixir complicitats amb els veïns i les veïnes.

Hem de treballar juntes per recuperar la dignitat, la il·lusió, l’esperança i la confiança de la gent de Barcelona en la política municipal, hem de tornar a posar al centre de l’agenda política les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes i, especialment, de la gent i els barris que avui són invisibles per al govern de Trias. I hem de posar la ciutadania com a protagonistes de la política. Si totes i tots aquells que hem somiat en una ciutat cohesionada, justa, participativa i ecològica anem de la mà, serem imparables.
Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

No es permetran comentaris ofensius, si us plau deixeu el vostre nom per tal de tenir un millor debat.