Presentació

Hola, sóc la Laia i visc al barri de Sant Andreu a Barcelona. Sóc Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF i estic a una assignatura de distància per acabar Economia a la UB.


Després de diverses feines precàries vaig treballar d’analista sobre polítiques públiques de gènere al Institut de Ciències Polítiques i Socials.

Em vaig adherir a Joves d’Esquerra Verda (JEV) el 1999 quan cercava respostes a les meves inquietuds polítiques i instruments per canviar el món. Des de llavors la meva implicació en política no ha deixat de créixer.

Vaig ser diputada al Parlament de Catalunya (2007-2012) i ara só Diputada al Congrés dels Diputats i portaveu d’ICV. Sóc portaveu del temes d'energia, cooperació, Medi Ambient, Canvi climàtic del Grup de la Izquierda Plural i també sóc membre de les comissions d'Hisenda i Administracions Publiques i de Seguretat Vial i mobilitat sostenible. http://www.congreso.es/portal/page/portal/Congreso/Congreso/Diputados/BusqForm?_piref73_1333155_73_1333154_1333154.next_page=/wc/fichaDiputado?idDiputado=345&idLegislatura=10


Poc a poc m’anireu coneixent mitjançant aquest bloc que vol ser un punt de trobada amb vosaltres. Un espai per parlar de política i d’altres coses, un espai per plantejar preguntes, dubtes, per “escoltar” opinions, consells, crítiques, un espai per a la reflexió i també per compartir experiències interessants.

No prometo ser-hi cada dia perquè els horaris són complicats i a vegades necessito “desconnectar” però intentaré mantenir una certa regularitat perquè aquest bloc sigui un punt de trobada freqüent. Us animo a totes i a tots a participar. Etiquetes de comentaris: , , ,

8 comentaris:

Qué deseas? ha dit...

Bon dia Laia,
voto a iniciativa i sovint a les generals voto al PSOE més que res perquè no vull al PP. Et volia fer un parell de preguntes:
- Per què al senat aneu junt amb el PSC? la veritat es que tot i que la Chacón m'agrada i crec que és una persona molt treballadora, fins ara el PSC m'ha decepcionat força.
- En Duran va parlar de fer un govern de concentració, és a dir, deixar la política de banda i aplicar les mesures que calguin per tirar endavant el país, què en penseu d'aquest tema?
Moltes gràcies

Laia Ortiz ha dit...

Hola
A siempre des del cariño...
Sobre l'acord al senat: Fa diverses eleccions que anem amb entesa, sumant les esquerres (aquesta vegada ERC no ha volgut sumar) per garantir representació plural al senat de l'esquerra catalana. La llei electoral penalitza molt als partits no majoritaris, i en el cas del senat encara més (és un sistema majoritari). Creiem que ha estat fins ara un instrument útil per portar debats des del catalanisme d'esquerres al senat, i a més, no obliga a votar el mateix. És a dir, l'acord permet continuar defensant les propostes i posicions d'ICV. Aquesta legislatura, amb el gir a la dreta del PSC hi ha hagut diverses ocasions de votacions diferenciades.
- Sobre el Govern de concentració: en Duran vol o concentració (amb PSC-PP) o coalició (PP)... bàsicament fórmules que li garanteixin que té cartera ministerial. Per part d'ICV crec que la democràcia també és poder votar alternatives diferents a la sortida a la crisi. Presentar Govern de concentració és oferir una sola via (retallades, baixades impostos... és el que PP i CiU porten al programa electral) i no compartim el seu programa. Des d'ICV treballarem i dialogarem per que hi hagi un gir en les polítiques actuals que estan ofegant a famílies i empreses. I és clar que estem disposats a arribar acords si hi ha diàleg...però govern de concentració, no.

Laia ha dit...

Per cert...per frenar al PP com dius no cal votar al PSOE. Fa 4 anys moltes persones van votar als PSOE per aquest motiu i un exemple: ens van faltar 1045 vots a Barcelona per tenir el 2n diputat i aquest escó va anar a parar al PP. La llei electoral fa que a Barcelona la pugna fos entre PP i ICV.

Josep Garcia ha dit...

Doncs si bé, votaré ICV al Congrés, en canvi votaré en blanc al senat. Mai no he votat una candidatura on apareixi el PSOE ni mai no ho faré a ningú que s'aixoplugui sota les seves sigles. Per altra banda, ja és hora que es disolgui una cambra amb més vocació de cementiri d'elefants que de res que sembli operatiu.

Anònim ha dit...

Hola Laia,
Tinc 30 anys i sóc biòloga, a finals de maig va acabar el contracte i ara cobraré l'atur. Crec que estaria molt bé poder muntar algún sistema en què quan estiguis a l'atur puguis treballar unes 5 hores al dia, i la resta dedicar-les a buscar feina, en empreses del teu sector, les quals tinguin un o dos llocs de feina reservats per això. D'aquesta manera el que està a l'atur no se sentiria inútil, seguiria ampliant el seu curriculum i a les empreses no els suposaria cap cost, la majoria de les quals actualment estan en dèficit i intentant fer peripècies per no tancar. Si m'imagino el cas en que una botiga o un restaurant pot tenir una persona extra ajudant, encara que aquesta persona li pugui canviar 4 cops l'any, segur que els beneficis de l'empresa augmenten. Com ho veus?
Moltes gràcies i felicitats per la feina que feu!

Anònim ha dit...

Mis más sinceras felicitaciones por el premio que le acaba de conceder la Asociación de Periodistas Parlamentarios a la pregunta más extravagante planteada en el hemiciclo.

Assumpta ha dit...

Què vol dir "estic a una assignatura de distància per acabar Economia"?

Les assignatures, que jo sàpiga, no són mesures de distància... els metres, els centímetres... però les assignatures no.

A veure si redactem millor!

Anònim ha dit...

Bon dia Laia,
Som dues estudiants que estem cursant 2n de Batxillerat de l'Institut IES Jaume Callís a Vic
i estem fent el treball de recerca sobre el fracking. Ens ajudaria molt si ens pogués informar si s'ha realitzat algun estudi d'impacte ambiental sobre el fracking o si s'ha donat permís alguna investigació d'hidrocarburs. El nostre correu és: yous15696@hotmail.es

Moltes gràcies,

Atentament,

Natàlia Nogué i Yousra Haddad.

Publica un comentari a l'entrada

No es permetran comentaris ofensius, si us plau deixeu el vostre nom per tal de tenir un millor debat.