El que ingresso com a diputada al Congrés

https://dl.dropboxusercontent.com/u/78158259/nomines_congres/n%C3%B2mina%20laia.pdf

Avui faig una entrada al blog per tal d'aclarir informació sobre els ingressos que rebem del Congrés de Diputats i els diversos conceptes qie inclouen. Més enllà que la informació pugui estardisponible a la pàgina del Congreso, és cert que aquesta és confusa i complicada de trobar i, d'altra banda, ens els últims temps han circulat per la xarxa i també en alguns mitjans, informacions errònies sobre aquesta qüestió.

Els meus ingressos del Congrés de Diputats es composen de tres conceptes:
- Una assignació com a sou base de Diputada al Congrés de 2813.87 euros al mes
- Una assignació complementària com a portaveu de comissió de 1046.48 euros al mes. De fet sóc portaveu de 4 comissions i portaveu adjunta d’altres dues, però, evidentment, aquest concepte només es cobra per una responsabilitat i no és acumulativa (ho dic per aclarir informacions errònies que han circulat per la xarxa….). Aquí teniu el link de la pàgina del Congrés amb les responsabilitats i la declaració de béns. 

D’aquest sou se m’aplica una retenció del 28% en IRPF i després, d’acord amb els criteris establerts a ICV un 27% del sou net es transfereix a la organització per tal de finançar despeses corrents com els suports del personal tècnic a l’activitat parlamentària. 

A més a més, ingressem 1.823,86 euros més corresponents a les despeses referides a allotjament i manutenció a Madrid dels diputats que vivim a altres indrets. Habitualment passo un mínim de 10 dies al mes a Madrid (encara que varia depenent del mes) , a més dels desplaçaments i allotjaments arreu de l’Estat per tal d’assistir a les diverses activitats vinculades a la meva condició de diputada.
En definitiva, 3852.87 euros són els ingressos nets que rebo pel meu sou i per cobrir les despeses mensuals per treballar fora de casa.
Etiquetes de comentaris:

9 comentaris:

Unknown ha dit...

En comparació als sous d'alts directius, beneficis dels fons de risc, dividends de grans empreses,... he trobat que era una discussió estèril i de pèrdua de temps posar-se amb el que cobren els polítics.

mitrofan ha dit...

Jo no represento a ningu que no sigui a mi mateix, pero que, despres de cotitzar 40 anys i treballar els 12 darrers amb col-lectius vulnerables; despres de que el darrer Tripartit em deixes sense feina, estigui cobrant 426€ , ho trobo una injusticia inadmissible.

Anònim ha dit...

Gràcies per l'honestedat del gest. Jo crec que aquest sistema és poc transparent. Les aportacions al partit inflen els salaris dels polítics i donen peu al molt opac sistema de les fundacions. Crec que el finançament dels partits hauria d'anar d'altres maneres. Em pregunto per quin motiu els partits han d'estar hiperfinançats fn relació a d'altres formes necessàries d'associacionisme. I els salaris em semblen massa alts en relació al SMI. Nosaltres, treballadors, no podem prendre com a pung de referència els salaris dels directius. Mercè Solé

Anònim ha dit...

S'agraeix el gest de transparència. Tot i això no puc evitar pensar en els 900€ que jo cobro (3000 menys que tu) per fer jornada complerta de dilluns a divendres.

Anònim ha dit...

Sembla mentira que fiquis el que cobres i que encara tinguem que dir "veus que maca". Mira, mentre en aquest pais hagi una casta de privilegiats que cobren 4 vegades mes que un treballador que es deixa la pell a la feina NO farem res. La politica mai hauria de ser una professió tan ben pagada, perquè qui deixarà aquesta feina per anar a treballar per 1000 o en el millor dels casos 1500 euros, Tu? amb iphone i tablet a càrrec del contribuient i menus de luxe a preu de mil eurista. Vinga no ens feu riure

Anònim ha dit...

Felicitats Laia per la transparència i el gest. No estic d'acord amb alguns comentaris. El problema no són els polítics que cobren 4 vegades més que un treballador ( i depén del treballador i del sector, a la meva feina hi ha gent que cobra gairebé el mateix que la Laia i no fot brot) sinó el sistema que permet que hi hagi gent que guanyi 10, 20 o 200 vegades més. Criticant injustament els que intenten canviar-lo no aconseguirem res. Mentrestant els diputats de la dreta tant tranquils cobrant això i els sobres que ja sabem.

Anònim ha dit...

El problema no són els diputats de la dreta o de l'esquerra el problema és la casta política corrupta per una banda i demagògica per l'altra. Si al teu sector hi ha persones que cobren més que un diputat i no fot ni brot, deu ser una minoria minoritària perquè, com deus saber, una mosca no fa estiu i cal que ens fixem en la majoria que es troba escanyada i vilipendiada per uns polítics inútils titelles del poder econòmic imperant, Demostracions de "mira el que cobro perque vegis la transparència que em gasto" només crea frustració en el personal. Millor callar és més prudent

Anònim ha dit...

No entiendo porque el fondo del debate son los sueldos altos. A mi me parece que un cargo como el de un diputado con la responsabilidad que conlleva y lo que representa, ha de tener un buen sueldo. Al igual que un ejecutivo que trabaja 18 horas, tiene una responsabilidad infinita y encima sobre pasa objetivos tampoco me parece mal que tenga un sueldo acorde.
Lo que de verdad si que critico son los sueldos mínimos de España, los sueldos "mileuristas", el sueldo de ni siquiera 1000 euros de un arquitecto recién licenciado, las pensiones de 500 euros de los autónomos, eso si que me parece mucho más criticable y no al contrario!

Maria, de Palma ha dit...

Hola, no som votant d'ICV però conec la feina de na Laia Ortiz. Crec que el que cobra és un sou just per tot el que fa, que podeu mirar a la pàgina del Congrès. Les seves intervencions estan ben documentades i sempre parla dels problemes que preocupen a la gent.
A més, aquest sou també inclou caps de setmana. Tothom es mereix un sou digne, però si hi ha diputats que representen i serveixen la ciutadania, com n'és el cas, m'estim més que no s'hagi de preocupar per arribar a fi de mes i digui i faci el que s'hagi de fer per reclamar el mateix per a tothom al Congrès.
Ella ha de viure a dues ciutats i això, ara per ara, té un cost. No em sembla desmesurat el que cobra.

Publica un comentari a l'entrada

No es permetran comentaris ofensius, si us plau deixeu el vostre nom per tal de tenir un millor debat.